Corona en kitesurfen

21 april 2020

Op alle fora vind je er wel discussie over. Kunnen we gaan kitesurfen terwijl we ons in een lockdown bevinden? Laten we voorop stellen dat het tegen het advies in gaat om zoveel mogelijk binnen te blijven. Het meest verstandige is dan ook om niet te gaan. Om diverse redenen: 

  • risico om het virus op te lopen of andere mensen aan te steken
  • de hulpdiensten extra te belasten als er wat mis gaat

Op windrijke dagen zien we echter een heleboel kiters op het water. Net als fietsers, wandelaars etc. Onder het mom van een luchtje scheppen en het combineren met het aangename? Niet de verstandigste keuze maar als je het dan doet, neem dan absoluut geen risico: 

  • Zijn de omstandigheden zwaar? Harde wind, flinke golven, richting side/side offshore? Ga gewoon niet. Tijdens de Corona-lockdown kan het veel langer duren voordat de hulpdiensten er zijn. Mochten ze toch direct voor jou uitrukken, dan is er een verhoogde kans dat ze een ander spoedgeval missen.
  • Ga (zoals) altijd met een buddy – en houd je daarbij aan de 1,5 meter regel afstand. 
  • Word je moe? Breek je sessie eerder af om het risico te beperken. 
  • Is het druk op de kitespot? Rijd dan door naar een andere of ga op een eerder/later tijdstip. (Tip: veel kitesurfers zijn lui en komen pas laat hun bed uit?.)
  • Let bij het helpen van anderen altijd op de 1,5 meter regel. 

Zo dus niet ?: 

Crowded spot or photoshop? via Planet Kitesurf #kitesurfing ...

Samen komen we door deze periode heen. Nu even extra voorzichtig zijn zodat wij – en anderen – onze mooie hobby nog lang kunnen blijven uitoefenen. Blijf veilig en gezond! 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.