Kitesurfen met een waveboard

18 december 2020

Het ziet er altijd erg spectaculair uit met zo´n waveboard een golf af. Laat staan die strakke turns op een golf. Dat goed onder de knie krijgen, staat gelijk aan veel uren maken. Maar een begin maken met een waveboard is niet moeilijk en kan ook prima in de winter.


The best kitesurf movies – a selection of kiteboarding films
Bron: http://www.wakeupstoked.com 

In tegenstelling tot de foil, ga je meteen meters maken en lig je niet te veel in het water. Ok, de transities zijn nog wel ff lastig aan het begin maar je gaat veel droge meters maken. Ook kan je nog experimenteren met één of meerdere voetbanden maar ik was persoonlijk blij met de tip om meteen zonder voetbanden te beginnen. Dat is namelijk ook makkelijker bij het overstappen in je transities. 

KITESURFING ON DIRECTIONAL BOARD- TIME TO GO STRAPLESS! ? – BIG BLUE Boards
Bron: http://www.bigblueboards.com

Maar hoe begin je dan? Sowieso zou ik altijd adviseren om een mooi tweedehands plankje te kopen. Niet te beweeglijk maar wat stabieler. Dan kan je kijken of het wat voor je is. En dan? Wat doe je voordat je je gaat storten in de downwinders (want dat is pas écht de shit als je lekker gaat!). Nou om te beginnen kijk je even deze video van Damo Leroy waarin hij de eerste stappen op een waveboard met je doorneemt. 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.