Een goede kitesurfschool kiezen in het buitenland

8 juli 2012

kitesurfschool internationaal

Nederland heeft uitstekende condities om te kitesurfen. We hebben overal water en wind in alle seizoenen. Toch waait het niet altijd. En als het waait is het vaak niet lekker warm. Daarom kun je ervoor kiezen om een kitesurfcursus in het buitenland te volgen. Misschien kies je voor een actieve doe-vakantie. Zoals in Nederland verschilt ook in het buitenland de kwaliteit van de kitesurfscholen enorm. In dit artikel lees je waarop je moet letten als je een kitesurflessen gaat boeken in het buitenland. Omdat kitesurfen gevaarlijk kan zijn, wil je zeker weten dat je in goede handen bent.

Kies een goede locatie

Er zijn plekken op de aardbol waar het een seizoen lang waait en ook nog mooi weer is. Cumbuco in Brazilië, Kaapstad in Zuid-Afrika, El Gouna in Egypte en Tarifa in Spanje om er een aantal te noemen. Als je net begint met kitesurfen is het verstandig om goed te kijken naar de omstandigheden op locatie. Je leercurve zal een stuk sneller zijn in de ideale condities. Omstandigheden die kitesurfen lastig maken om te leren zijn hoge golven, sterke stroming, harde wind ( >5 Bft.) en diep water. Het snelst leer je kitesurfen in een meer met vlak water, heupdiep en geen stroming. Check van te voren dus goed of je les neemt op zee of op een meer. En hoe sterk de wind zal zijn.

Kwaliteit van de kiteschool

Ga in het buitenland ook voor een gecertificeerde kitesurfschool. Let op het IKO label. IKO is internationaal het certificaat voor kitescholen. Kijk voor een overzicht van gecertificeerde scholen op de hun website.

Het certificaat is een voorbode van de goede lesmethode. Natuurlijk zijn er meer factoren die de kwaliteit van een school beïnvloeden. Let ook op deze zaken:

  • Een goede kitesurfschool beschikt over nieuw materiaal. Belangrijk omdat kites nog steeds beter en veiliger worden. Ook hebben ze de kites in genoeg verschillende maten.
  • Laat de taal geen barrière zijn. Spreken de instructeurs goed Engels of een andere taal die je spreekt?
  • Heeft de school een volgboot of jetski? Kunnen zij je in veiligheid brengen als je in open water in de problemen komt?
  • Zijn er helmen en drijfvesten beschikbaar?
  • Heeft de school een goede verzekering?

Toch, of ook thuis ook een les nemen? Kies een goede kitesurfschool in Nederland.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.