Kitesurfles. 10 redenen om les te nemen

11 mei 2011

kitesurfles kitesurfschool

Kitesurfles is een must.  Voor de beginner die dacht zichzelf de kitesurfsport aan te leren: 10 goede redenen om naar een kitesurfschool te gaan. Ook als die goede vriend met jaren ervaring je wel op weg wil helpen. Ga toch maar naar een kiteschool. Kitesurflessen lijken soms, maar verdienen zichzelf altijd heel snel terug.

1. Veiligheid

Kitesurfen is een gevaarlijke sport, als je niet weet wat je doet. Stap voor stap de vlieger leren kennen is de manier om veilig de sport te leren kennen. De surfschool heeft veilig materiaal. Ze leren je de safety-systemen kennen. Daarnaast houdt de instructeur je continue in de gaten.

2. Uitproberen

Om te kitesurfen heb je kites, een board, een wetsuit en een trapeze nodig. Voordat vele euro’s gaat steken in de aanschaf van het materiaal, is het een goed idee om eerst even te kijken of kitesurfen wel een sport voor jou is. Dit kan bij een school.

3. Kennis

Hoe stuur je een kite? Hoe werkt de safety? Hoe bevestig je de lijnen? Hoe hard waait het? Hoe herstart je een kite uit het water? Hoe ga je op een board staan? Enkele van de vele vragen die bij de les worden behandeld. Denk je echt dat je zelf het kitesurfen wel kunt leren?

4. Oefenen met materiaal van de school

Een school heeft het perfecte materiaal voor beginners. Daarmee leer je veel sneller. Ook kunnen ze je kennis laten maken met materiaal voor gevorderden. In het begin zal je kite veel crashen. Je wilt niet je eigen materiaal – of erger nog, dat van een vriend – direct kapot hebben.

5. De perfecte omstandigheden

De lessen gaan alleen door bij de goede omstandigheden. Zo sta je niet op het strand als het niet waait, of veel te hard waait. Je eerste lessen zijn in ondiep water. Zonder teveel stroming of golven. Allemaal zaken waar de instructeurs rekening mee houden.

6. Leer veel sneller

Met begeleiding van een goede kitesurfschool zal je leercurve veel steiler zijn. Ga je zelfstandig aan de slag, dan kan het weken duren voor je je eerste meters vaart. Bij de school sta je met 2 of 3 lessen meestal wel op het board.

7. Ontmoet andere beginners

Sporten is veel leuker en gezelliger met anderen. Bovendien is het handig elkaar na de eerste lessen wat te helpen. Tijdens de lessen ontmoet je andere beginnende kitesurfers.

8. Test verschillend materiaal

Denk je er aan zelf materiaal aan te gaan schaffen? De school zorgt ervoor dat je verschillende kites en boards kunt proberen. Natuurlijk geven ze ook advies over goed materiaal.

9. Haal je iko certificaat

Met het IKO certificaat kun je aantonen dat je voldoende les hebt gehad om zelfstandig het water op te gaan. Op sommige stranden in het buitenland heb je dit certificaat nodig om materiaal te huren. Of zelfs om het water op te mogen.

10. Fun

Terwijl je fanatiek aan het oefenen bent tijdens de lessen, zul je ongetwijfeld onwijs veel plezier hebben. Neem een maatje mee en ga lekker les nemen bij de kitesurfschool.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.