De kitesurf trends voor 2020

17 september 2019

We gaan het herfstseizoen in wat staat voor harde wind, kouder water en minder drukte. Voor sommigen onder ons betekent dat nog een maandje varen en dan even de winterslaap in. Voor de bikkels onder ons komen het winterpak, de cap, de handschoenen en de schoenen weer uit de kast. Bibberend bij de auto omkleden om vervolgens een kop warme erwtensoep te scoren. 

Afbeeldingsresultaat voor winter kitesurf

Dat we richting het einde van het jaar gaan, betekent ook dat we alvast vooruit mogen kijken. De mannen in onderstaande video staan stil bij de trends voor 2020: 

  1. Lichtgewicht kites. Deze sluiten goed aan bij het kiten met lichte wind, draaien sneller, beter geschikt voor het foilen. Elk groot kite brand heeft er inmiddels al een gelanceerd of in beta. 
  2. De volgende generatie harnassen. Bijna elk brand is overgestapt op de hard shells. Dit maakt het een stuk lichter want het neemt minder water op. Maar ook een stuk persoonlijker. Een goede fit is daarmee erg belangrijk. Ook sliders waarbij je aanhechtpunt kan verschuiven zien we steeds meer terugkomen. 
  3. De opkomst van de big air kites. De populariteit van het hoge springen zoals met King of Air neemt een eigen positie in naast de bekende wakestyle discipline
  4. Het enorme succes van het foilen en de volgende stappen die worden gemaakt in materiaal 
  5. De wederopstand van het kitemerk North. Na vorig jaar leek het op sterven na dood maar na het aanstellen van ambassadeur Nick Jacobsen gaat het weer de goede kant op. Mooi materiaal, strak design. 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.