Waarom North Kiteboarding Duotone is geworden

17 augustus 2018

Wij vonden het een hele gekke move: Duotone in plaats van North Kiteboarding. Het klinkt meer als een nieuwe simkaart of een tweekleurige lamp. En dat terwijl de merknaam North Kiteboarding stond als een huis. Een mooi palet aan kites met sterke vaareigenschappen, degelijk materiaal, goede service. We gaan er natuurlijk van uit dat dat zo blijft. Maar wat is nu de motivatie om van naam te veranderen?

In een interview met TheKiteboarder.com geeft de CEO Till Eberele van Boards & More – de overkoepelende organisatie van North Kiteboarding – tekst en uitleg bij de nieuwe merknaam. Het interview was aan de lange kant en daarom hebben we de leuke elementen er even uitgehaald en vertaald ?.

Wanneer wordt het nieuwe merk Duotone officieel gelanceerd?

Dat is gebeurd op 1 augustus 2018.

Waar staat het nieuwe merk voor?

We brengen kiteboarding en windsurfen bij elkaar onder één merk wat staat voor authenticiteit – being True. Het woord ‘True’ ga  je vaak zien terugkomen in onze communicatie de komende tijd. We zetten ons neer als de leiders in innovatie en technologie binnen beide disciplines.

Gaat we Duotone naast kitesurfen ook terugzien in windsurfen, golfsurfen of zelfs wakeboarding?

Dat zou kunnen maar we starten met kiteboarding en windsurfen waarbij we met grote verwachtingen gaan participeren in foilen.


Photo: Craig Kolesky

De hamvraag: wat is de aanleiding geweest om de naam North Kiteboarding te veranderen in Duotone na 18 jaar?

De twee aandeelhouders Boards & More en North Sails Group America (onderdeel van Oakley Capital) hadden allebei een andere visie op de toekomst van het merk. Dit heeft ons van Boards & More op het idee gebracht om onze eigen ideeën uit te voeren onder een eigen vlag.

Gaat daarmee North Kiteboarding verdwijnen?

Nadat de overgangsperiode stopt, zullen wij het brand niet langer gebruiken maar ik sluit niet uit dat het ooit nieuw leven in wordt geblazen.

Wat betekent de overgang voor de kiters die recent een North kite hebben gekocht?

Daar hebben we allemaal aan gedacht. De partnerships en daarmee de afgesproken service met dealers blijven van kracht. Sterker nog we geven de eigenaren van nieuwe kites er zes maanden garantie bij op. Bij North stonden we voor kwaliteit, daar blijven we voor staan. We houden graag onze klanten blij in de overgang naar Duotone.

Qua tweedehands verkoop verwachten we geen terugval aangezien kiters in de aanschaf naar het model en imago kijken.

Blijven de North kite modellen hetzelfde onder de Duotone vlag?

We blijven dezelfde modellen ontwikkelen onder Duotone. Alle kennis, patenten en productspecialisten zijn in de loop der jaren bij Boards & More ondergebracht. De Rebel en Neo blijven de Rebel en de Neo. Uiteraard gaan we ze verbeteren maar er gaat niks structureel anders worden onder Duotone. Hier blijven dezelfde engineers aan werken om de superieure kwaliteit te waarborgen die onze klanten gewend zijn. We hebben vooraf aan de overgang alle sleutelfiguren gevraagd of ze hier onderdeel van wilden uitmaken. De teamriders, de developers, de engineers. Iedereen was aan boord.


Photo: Craig Kolesky

Met welke vrijheden ben je specifiek blij nu je zelfstandig mag opereren? 

We hoeven geen enkele keus meer te verantwoorden en zitten niet vast aan erfgoed van Sailing. Wanneer wij in foiling, kleding of boards willen stappen, dan kan dat.

Boards & More is licensiehouder van meer merken zoals het bekende ION. Waar om geen ION Kiteboarding?

Hier hebben we het over gehad echter is het belangrijk dat ION zelfstandig kan opereren. Teamriders van andere merken als Slingshot en Cabrinha moeten zich gewoon met ION kunnen identificeren. Bij het ontstaan van ION hebben we ons gericht op accessoires en neutraal gepositioneerd. Daar willen we ons graag aan houden. Die combinatie zorgt ervoor dat het ongeschikt was als nieuw kitesurf merk.


Photo: Craig Kolesky

How do you plan to make the new Duotone brand known to the world?

De kitesurfer community is een klein, maar snel groeiende groep. Een rumoer is al snel rond. Maar reken maar dat we enorme marketing push klaar hebben staan om de wereld te vertellen dat North Kiteboarding een nieuwe merknaam krijgt. Dat werkt goed voor onze salespartners. Bovendien heeft Boards & More het beste internationale distributie systeem binnen het wind- watersegment. Dit zullen we maximaal gebruiken om het woord te verspreiden.


Photo: Craig Kolesky

Wanneer kunnen we alle producten onder Duotone vlag verwachten?

Het merk Duotone is officieel gelanceerd per 1 augustus. Onze nieuwste modellen kites worden traditioneel van augustus tot oktober gelanceerd. Dat doen we nu allemaal in één grote klap in augustus tegelijkertijd met de twintips en surfboards. De volgende product push volgt in februari 2019.

EINDE INTERVIEW

Zie hier de nieuwe site van Duotone

Zie hier het Youtube kanaal van Duotone

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.