Kitesurf bucketlist bestemming: Cat Island

15 mei 2018

Het hele jaar daar kitesurfen op de mooiste plekken ter wereld is slechts weggelegd voor pro’s maar je zuurverdiende vakantiedagen op de juiste manier invullen; daar hebben we allemaal inspiratie voor nodig. En gelukkig is er dan Charlotte Consorti. Oud wereldkampioene en recordhoudster van het speedrecord kitesurfen (voor vrouwen) heeft het geluk dat ze het hele jaar door hele mooie kitesurfbestemmingen kan aandoen en hier mooie beelden van kan schieten. Dan hebben wij weer wat om watertandend tickets bij te zoeken.


Source: http://www.enjoyyourholiday.com

In deze aflevering van Kitesurf Paradise – een aanrader om te volgen – laten Charlotte en haar partner in crime Cat Island zien. Het is het dunst bevolkte eiland in de Bahama’s en een waar paradijs voor kitesurfers. Als je goed zoekt of jezelf laat informeren dan kom je de meest ongerepte spots tegen. Een tijd terug heeft een Frans echtpaar het resort Greenwood overgenomen waar ze zowel een kiteschool als duikschool hebben geopend. Cat Island biedt voor alle verschillende stijlen de mooiste spots, van freestyle tot foil en wave!

Seizoen

Van november tot april waait hier een Oostenlijke passatwind met zo´n 15-20 knopen.

Reis

Op Cat Island ligt het vliegveld New Bight. Hier kan je komen via het vliegveld Nassau op de Bahama’s met SkyBahama’s. Meer informatie over Cat Island vind je op de site van Bahamas Tourism Agency

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.