Kitesurfen in Zanzibar

1 november 2016

zanzibar_map

Kosten

Vlucht van A’dam naar Dar es Salaam 600 €, Boot Dar Es Salaam & Zanzibar 35 $, Taxi naar Pajé 45 €. directe vlucht naar Stonetown op Zanzibar is een aanrader (de terug reis viel namelijk tegen, vertrek Dar es Salaam 05:00) de spot is perfect, 14 dagen wind. Een 2 km baai om je skills te upgraden en een rif om een golfjes mee te pakken.

zanzibar_1

Pajé

Vissersdorp: Pajé, kleine gemetselde huisje. Het lijkt wel uniek. Je vind er van alles maar wel met hulp van de locals. Zoals een tussendoortje halen in een achteraf gelegen bakker. Chapatis met banaan en mango, simpel en lekker.

de spot: prachtig mooie baai met genoeg ruimte. Er zijn een paar zeewiervelden waar je reken mee moet houden en zee-egels in en ronde de velden. Wind: komt langzaam op gang en is schuin aanlandig. Tegen 18:00 is ie optimaal.

Gerechten voor een optimale kite sessie, pilau rijst of een Ugali gerecht. Te vinden in het hutje waar rook uit komt.

zanzibar_2

Eerste impressie op de baai bij Paje: wat een plaatje “dacht ik”. Nog geen week geleden lag ik in het 14°C graden water bij Monster, brrr. Het prachtige turquoise zeewater zie al snel als je het dorp in loopt. Met mijn taxi chauffeur die zo hulpvaardig was liepen we richting het strand. Ik was compleet onder indruk, de taxi chauffeur bracht me naar een paar Bungalow adressen en we komen uit bij Terry’s Place, een klein bungalow park tussen de palmbomen. Ik vond het prachtig omdat je s’ochtends als ware eerst over een zandpad tussen de palmbomen door naar de zee moet lopen. Geld uit de automaat kan alleen in Stonetown, dus terug naar de hoofdstad 45 min. Al met al de dag van aankomst kon ik mijn eerste sessie op het water doen, wat een heerlijkheid!! Gevoel van een warm bad en dat je veel meer durft qua sprongen.

zanzibar_3

zanzibar_4

Kite-trip naar de zuidereilanden met de locals boten. Te regelen bij Kitesurf Paradise 800m ten zuiden van Pajé. Met een groep van 8 man moesten we verzamelen langs de provinciale weg. Spullen boven op het busje en gaan voor een 3 uur durende reis naar de spot. hoog water zorgde ervoor dat we even moesten wachten totdat het eb werd, uiteindelijk was het een prachtig plek. En daaruit kon je terug kitesurfen naar het “haventje”.

zanzibar_5

Met dank aan, ingezonden verslag van: Servain

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.