Kitesurfen op Curacao

25 mei 2017

Bij kitesurfen in de Caribbean denken wij Nederlanders al snel aan Bonaire. De spot Atlantis met aflandige wind en helblauw, vlak water maar ook klein Bonaire waar je in een klein tripje met de boot fantastisch kan varen tussen de vliegende vissen. Curaçao heeft echter ook een een tweetal mooie spots:

  1. Sint Jorisbaai: toegankelijk en lekker rustig
  2. Klein Curaçao: heel rustig maar wel 2,5 uur varen en dus vaak in combinatie met een dagtrip

De wind is hier praktisch gelijk aan die van Bonaire. Variërend tussen de 14-32 knopen waarbij 17-23 veel voorkomend is. De wind is hier wat lichter dan in Nederland dus neem vooral ook grote maten mee.

Klein Curaçao

Deze idyllische spot ligt op  zo’n 2,5 uur varen van Curaçao. Je kan mee met commerciële tours waar de alcohol al in zit ? of een (groeps)charter regelen. Afhankelijk van de boot en de weersomstandigheden duurt de heenreis tegen de wind in zo’n 2,5 uur. Wel even checken of je spullen mee mogen. Terug ben je zo. Dat hoeft overigens niet want je kan er ook blijven overnachten indien je dit boekt. Je hebt er een prachtig stuk strand waar je kan optuigen en launchen. Wel is het er aflandig en dus vlak.

Afbeeldingsresultaat voor kitesurfen klein curacao

Bron: Pinterest

Afbeeldingsresultaat voor kitesurfen klein curacao

Bron: www.naarcuracao.com

Bron: www.soulboarders.com 

Tip: zet een berichtje op de Facebook groep “Curacao kitesurfers” om te vragen of er nog een groep van plan is om naar klein Curaçao te gaan binnenkort. Een groep locals gaat regelmatig bij goede wind met een eigen charter die kant op. Misschien zit er op de terugweg nog wel een downwinder in ?.

Sint Jorisbaai

Even zoeken hoe je er moet komen maar als je kitesurfschool Nix aanhoudt dan kom je er vanzelf. Na zware regenval even goed de paden aanhouden anders heb je echt een 4×4 nodig. Je kan je auto direct op de spot parkeren en er liggen kunstgras matten om je kite op op te tuigen. Superrelaxt!

Het water op Sint Jorisbaai is wat minder blauw dan Bonaire maar dat wil de pret niet drukken. De spot heeft her en der wat obstakels zoals de Mangroven downwind en een enkele ondiepte. Het helpt altijd om even te vragen bij de locals waar je op moet letten. Je kan op een heleboel plekken staan; denk aan Oostvoorne – iets kleiner – met hier en daar een zee-egel. Als je beginner bent, zijn schoentjes aan te raden gezien de stenen en de zee-egels. Gevorderd kan hier prima uit de voeten. Blijf bij het oefenen van nieuwe risicovolle tricks wel weg van de ‘roestige steiger?’ en de Mangroves.

Afbeeldingsresultaat voor sint jorisbaai kitesurfen

Bron: Youtube

Veel plezier!!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.