Review Chapter One – The Kiteboard Legacy Begins

11 oktober 2016

Gister was het eindelijk zover. De release van Chapter One. Op Facebook en Instagram konden we er niet omheen – zowel de deelnemende merken als de riders deelden de ene teaser na de ander. Heel kitend Nederland maar ook de rest van de wereld zat op het puntje van de bank (er stond toch geen wind) om onze Nederlandse helden in actie te zien.

Ok de film. Is het een film of een documentaire? Meer van het laatste. Er zit niet specifiek een verhaallijn in maar het draait meer om kitesurfen als lifestyle, als get-away, als mind reset. De drive, passie en eindeloze motivatie die de verschillende hoofdrolspelers erop na houden. Van amateur tot pro. Van nieuw talent tot door de wol geverfde, boardshaping veteraan. Vriendschappen binnen de kiteboard community spelen een belangrijke rol. Tijdens de ontdekkingstocht waarin we de verschillende hoofdrolspelers spreken, passeren een aantal fantastische locaties de revue: Ierland, Fiji, Brazilië, Zuid-Afrika etc. Eyeforce heeft de perfecte balans gevonden tussen achtergrond / karakter / ambiance en spectaculaire beelden.  Een kritische noot? Iets meer lijn in het verhaal – af en toe lijken het aan elkaar gekoppelde losse elementen. Suggereert de ondertitel niet dat dit om de eerste generatie kiteboarders gaat? Wat brengt Chapter Two? Of er nu een vervolg komt of niet.

Om af te sluiten is Chapter One een zeer geslaagde film van Eyeforce die iedere kiter een keer gezien moet hebben. De positieve, relaxte vibe rondom de sport. De prachtige locaties. De uitlaatklep. De vriendschappen. Na het kijken van deze film gaan:

  • niet-kiters de eerst volgende gelegenheid lessen boeken
  • kiters per direct een vakantie boeken

De film was voor 24 uur gratis te bekijken op Red Bull TV. Inmiddels zul je ‘m moeten kopen via een van de volgende platformen: koop Chapter One.

Heel veel kijkplezier!

Afbeeldingsresultaat voor chapter one lenten langeree zoon

Wat vind je van de kite movie Chapter one?

  • Mega! Op naar Chapter Two (80%, 4 Stemmen)
  • Moah (20%, 1 Stemmen)
  • Niet gezien (0%, 0 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 5

Laden ... Laden ...
Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.