Mooiste transities in kitesurfen

28 februari 2017

Op een gegeven moment denk je: hmm die sliding transitie heb ik wel een beetje gezien. Je doet ‘m met je ogen dicht en zwaait al lang niet meer trots naar voorbijgangers. Tijd om wat variatie toe te voegen. Op volgorde van moeilijkheidsgraad hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet met daarbij een korte beschrijving en een goede instructievideo

Carve turn + downloop

In de trick spring je net voor transitie naar toeside en draai je van downwind door naar de andere kant. Hierbij stuur je je kite onderlangs met een downloop zodat je veel snelheid tijdens de bocht houdt.

Jump transitie

Tijdens het afremmen voor je transitie stuur je je kite wat harder op dan normaal zodat je loskomt van het water. In de lucht houd je je kite zo lang mogelijk rond 12 uur. Bij het landen stuur je je kite vervolgens hard in de nieuwe richting.

Backroll transitie

De backroll transitie is eigenlijk nog makkelijker dan de backroll zelf omdat je je kite erbij kan opsturen. Je hebt dus meer tijd en lift dan bij een normale backroll.

 Frontroll transitie

De frontroll is iets lastiger dan de backroll omdat je tegen de afzet in draait. Met de transitie wordt dit een stuk makkelijker omdat je lift krijgt doordat je de kite naar 12 stuurt (en vervolgens door). Deze video voegt er voor wat extra stijl een nose grab aan toe.

Dark slide

De darkslide is een hele stijlvolle beweging waarin je je toeside over het water heen sleept terwijl je kite je lift geeft. Dit kan maar hoeft niet met een kiteloop gecombineerd te worden. De darkslide is praktisch alleen mogelijk op vlak water spots. Uit eigen ervaring gaan er best wel wat plonzen aan vooraf voordat je deze eigen hebt gemaakt :)

Als je deze onder de knie hebt, kan je met dezelfde kitebeweging ook de wat moeilijkere Jesus Walk van maken.

Handplant transitie

De handplant transitie is uitbreiding op de backroll transitie met een kiteloop. Tijdens het initiëren van de backroll laat je je voorste hand los en laat je die door het water heen sliden.

Al bovenstaande transities zijn uit te breiden met grabs, kiteloops, toeside landingen etc. Heel veel plezier met oefenen, succes met de crash spierpijn en doe de juichende voorbijgangers de groeten!!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.