Red Bull King of the Air 2016

9 februari 2016

De vierde editie van de Red Bull King of the Air is alweer een week geleden. Het was even wachten op de wind maar toen die eenmaal op kwam zetten, kon je als toeschouwer geen wijde kleren meer dragen zonder weggeblazen te worden. Met zeven Nederlandse deelnemers op een totaal van vierentwintig werd maar weer duidelijk hoe populair Big Air bij ons Nederlanders is. Het spektakel vond plaats op één van werelds bekendste kitespots Big Bay Beach aan de westkust van Cape Town met de Tafelberg en de bekende enorme vrachtschepen op de achtergrond.

Na zestien heats begon een zinderende finale met Aaron Hadlow, Kevin Langeree, Jesse Richman en Reno Romeu – drie oud-kampioenen en new kid on the block Reno. Ervaring bleek toch van doorslaggevende kracht gezien de einduitslag:

  1. Aaron Hadlow
  2. Jesse Richman
  3. Kevin Langeree
  4. Reno Romeu

Kevin werd nog beloond met de ‘Mystic’s Most Extreme Move’ door een voet uit de strap te halen tijdens een inverted backroll midden in een megaloop. Sterk staaltje vakmanschap!

Al met al een zeer geslaagd evenement en we kijken alweer uit naar de volgende editie. Hieronder de highlights van 2016.

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.