Vanaf welke leeftijd kan je starten met kitesurfen?

11 december 2019

Kinderen kunnen al vanaf zeer jonge leeftijd leren vliegeren. Het water op is pas verstandig vanaf 8 jaar. Meerdere zwemdiploma’s zijn dan wel een vereiste. Daarbij moet het kind ook over voldoende fysieke kracht beschikken. In de praktijk starten de meeste kinderen vanaf 10 jaar.

Voor die tijd kan je kinderen goed voorbereiden op de fun door ze met verschillende kites te laten vliegen. Van een tweelijns stuntkite naar een matras, naar een powerkite, naar een kleine bow kite. Op deze manier kunnen ze zich de grillen van een kite en de krachten die erbij komen kijken, eigen maken. De stap naar een landboard of buggy is dan relatief klein. 

Zodra de kracht, de leeftijd en het lef er is, kunnen kinderen het op het water gaan proberen. Als je zelf niet genoeg ervaring hebt met lesgeven, laat je kind dan vooral bij een gerenommeerde kiteschool beginnen. 

Uiteraard zijn er kinderen die eerder zijn begonnen. Zie hieronder Max Tullett die zijn eerste inzending voor de RedBull King of Air in z’n tiende levensjaar al kan claimen. 

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.