NK Kitesurfen 2011

26 oktober 2011

nk-kitesurf-2011

In Nederland wordt er ieder jaar in Scheveningen om de nationale titel gestreden. Omdat we in ons koude kikkerlandje geen wind-zeker seizoen kennen, wordt er voor dit evenement gebruik gemaakt van een windraam. Dit zijn 4 datums in het najaar waarin het evenement kan worden afgeroepen. Waait het het eerst geplande weekend niet, dan wordt het evenement uitgesteld naar de volgende datum, enzovoorts.

Zo kon het dit jaar gebeuren dat alle eerste datums geen wind kenden. Het laatste weekend van het windraam, werd er een matige Zuid-Oosten wind voorspelt. Recht aflandig in Scheveningen. Niet ideaal, aangezien hoge gebouwen langs de boulevard in Scheveningen dan voor zeer vlagerige wind zorgen. Toch besloot de organisatie het Dacia NK Kite 2011 door te laten gaan.

Zaterdag 22 oktober waren er 28 heren en 8 dames aanwezig op het strand van Scheveningen om, om de titel te gaan strijden. Wachten op de wind, die helaas niet hard genoeg werd om te kunnen varen. Zondag werd opnieuw op de wind gewacht. Om 10 uur werd geprobeerd in lichte wind een heat te varen. Helaas was wederom de wind te zwak.

Dus heeft Nederland geen Nederlands Kampioen 2011. Erg jammer, aangezien Kevin Langeree (wereldkampioen 2009) en Youri Zoon (wereldkampioen 2011) aanwezig waren. Dit had voor een spannende finale kunnen zorgen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.