Gouden Dorian van Rijsselberghe gaat kitesurfen

1 oktober 2012

Windsurfer Dorian van Rijsselberghe kon al kitesurfen. In de aanloop naar de olympische spelen van Londen zagen we hem strapless een downwinder maken op Texel, waar hij woont. Omdat in Rio de Janeiro op de Olympische Spelen van 2016 de windsurf RS:X klasse is vervangen door het kitesurfen, besluit Dorian de overstap te maken.

Hoewel de de olympische discipline van kitesurfen: het course racen, veel gelijkenissen toont met de windsurfdiscipline, is het gevoel op de plank toch compleet anders. In de reportage van de NOS zien we van Rijsselberghe dan ook veel van de plank vallen. Het is dan ook maar de vraag of hij in 2016 weer kans maakt op een gouden medaille.

In het wedstrijdcircuit van het courseracen zijn veel rijders die zich al jaren 100% inzetten voor deze tak van surfsport. Van Rijsselberghe moet de aansluiting met hun niveau nog vinden. Met goede begeleiding en een professionele trainingsaanpak verwacht Dorian zich snel te kunnen meten met de wereldtop. We zijn benieuwd. Zet hem op Dorian!

Update november 2012: nadat de internationale zeilkoepel ISAF de beslissing windsurfen te vervangen door kitesurfen terugdraaide, is Dorian weer gaan windsurfen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.