Kiteboard Wereldbeker 2012 met Scheveningen

27 maart 2012

yourizoon pkra worldchamp

Morgen begint de eerste freestyle wedstrijd van de PKRA World Tour 2012. Deze wedstrijd wordt gehouden in Marokko, Dahkla. Vorig jaar begon hier de zegereeks van Youri Zoon. De Nederlander won 6 van de 7 wedstrijden in 2011 en kroonde zich wereldkampioen.

Voor seizoen 2012 heeft de jury aangekondigd de regels te veranderen. Kwaliteit van de tricks gaat tellen in plaats van kwantiteit. De beste 7 tricks scoren de punten dit jaar. De combo’s waarmee Youri Zoon vorig jaar veel punten scoorde, hebben dus geen zin meer. Wel vaart hij met veel power en stijl. Met de kwaliteit zit het dus wel goed.

De laatste wedstrijd van 2011 was in Nieuw-Caledonië. De enige tour stop die Youri Zoon niet wist te winnen. Deze wedstrijd werd gedomineerd door Alex Pastor, de nummer 2 van 2010 en 2011. Hij won die wedstrijd varend in bindingen. Een trend die we waarschijnlijk dit jaar meer te zien krijgen in de PKRA.

Ook de nummers 3 en 4 kunnen het spannend gaan maken. Marc Jacobs en Alberto Rondina maken nog steeds veel progressie en komen steeds dichterbij. 2012 kan dus een heel spannend seizoen gaan worden.

Winner van de tour in 2009, Kevin Langeree, verschijnt ook weer aan de start. Na zijn zware knieblessure in 2010 deed hij vorig jaar een aantal wedstrijden mee. Daar wist hij niet te overtuigen. Zal hij zich inmiddels wel weer kunnen meten met het hoogste niveau?

De Nederlandse wereldkampioenen mogen dit jaar voor het eerst ook in eigen land laten zien wat ze kunnen. Sponsor O’neill haalt de PKRA World Tour naar Scheveningen. De derde stop van de tour zal plaatsvinden van 15 tot en met 20 mei. Hopen dus dat het goed gaat waaien. Dan gaat het los in Scheveningen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.