Kiteboard verloren. En dan?

19 juni 2012

verloren kiteboard kwijt

Het kan iedereen gebeuren. Na een mislukte sprong of een stuurfoutje ver uit de kust, ben je je board uit het oog verloren. Ook na een tijd upwind bodydraggen nog geen spoor van je kiteboard. Het beste kun je terug naar het strand bodydraggen. Zonder board. Lees hier wat je kunt doen om je board terug kan krijgen.

Natuurlijk vraag je op het strand aan de andere kitesurfers om uit te kijken naar je board. Wijs hen de plek waar je het board voor het laatst hebt gezien. Probeer meteen te achterhalen welke invloed de wind en stroming op de drijfrichting van het board zullen hebben. Nog steeds je plank niet terug? Dan zul je de zoekactie moeten uitbreiden. Hopelijk heb je een telefoonnummer op het board geschreven.

Schakel de lokale Kustwacht in. Niet aanwezig op jou spot? Ben dan de KNRM op 0900-0111 en informeer ze over de situatie. Ze zullen uitkijken naar je board. En weten wanneer ze enkel een board in het water aantreffen, dat ze niet opzoek hoeven naar een kitesurfer. Ook worden op het strand gevonden surf spullen vaak bij de KNRM gebracht. Handig als zij weten dat jij wat kwijt bent. Om dezelfde reden kun je eventueel ook de lokale strandtent informeren.

Als je thuis bent aangekomen zonder board, is het verstandig om een signalement achter te laten op de grootste Nederlandse kitesurf-websites. Zowel Hanglos.nl als Kitehigh.nl hebben speciale verloren / gevonden afdeling op hun fora. Het gebeurd toch dikwijls dat een board verloren in Scheveningen, door stroming wordt teruggevonden in Katwijk. Houdt de sites dus in de gaten.

Na een aantal dagen/weken nog steeds geen enkel bericht van jou gevonden kiteboard? Dan is het verstandig ook marktplaats in de gaten te houden. Een niet-kitesurfer heeft het board misschien gevonden en biedt het aan.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.