5 sleutel oplossingen voor surfers

29 september 2010

surf-sleutel-oplossingen

Tijdens je sessie kun je je autosleutel in je tas op het strand laten zitten. Ook kan je hem onder je band leggen, in de bumper, of natuurlijk achter de klep van de tankdop. En dan maar hopen dat er niets gestolen is als je terug komt. Hier vijf veilige alternatieven om je sleutel op te bergen tijdens het kitesurfen.

1. Wetsuit met keypocket.

wetsuit-key-pocketVerschillende fabrikanten hebben wetsuits met een sleutel vakje op de markt. Bijvoorbeeld op de arm of in de kuit. Zo kun je de sleutel goed wegstoppen achter een rits of aan een leash. Deze oplossing werkt alleen bij oudere sleutels zonder elektronica of afstandsbediening. De sleutel wordt namelijk wel nat. Bedenk ook dat de sleutel op den duur kan gaan roesten.

2. Neopreen sleutelbeschermer.

neopreen-sleutelbeschemerEen andere oplossing is de sleutel om je nek te dragen tijdens het varen. Deze sleutelbeschermer van neopreen zorgt voor een zacht hoesje om de sleutel. Zodat deze het lichaam beschermt tijdens een crash. Ook hierin kan de sleutel vochtig worden.

3. Waterdicht zakje.
aquapac
Een waterproof zakje om de nek, is een goede oplossing voor nieuwe sleutels met elektronica. In een dergelijk tasje kun je naast de sleutel ook wat geld etc. meedragen terwijl je aan het kiten bent. Een crash kan pijnlijk zijn aangezien de sleutel een hard object is dat je op je lichaam draagt. Draag het zakje daarom bij voorkeur op de rug.

4. Keypod.
keypod-keysafe
De Keypod of Keysafe is een manier om je sleutel toch bij je auto te laten. Dit kluissysteem bestaat uit een cijferslot die de kluis en tegelijk een hangslot bediend. Hang de Keypod aan je trekhaak of onder de bumper. Iedereen zal weten dat je sleutel daar is, maar niemand kan er bij. Een veilig gevoel op het water.

5. In de strandtent / shop

Bij de meeste stranden is een strandtent of surfshop te vinden. Een vriendelijke vaste klant mag vast zijn sleutel achter de bar laten tijdens het surfen. Een bewaakte stalling voor de sleutel.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.