Beginnen met de foil wing

26 juli 2019

Als je de sociale media kanalen in de gaten houdt, zie je een opkomende trend: de Foil wing / Kitewing. Het is een kite maar dan zonder lijnen, het heeft het meeste weg van een soort vleugel die je in de hand houdt. Deze is alleen in combinatie met een hydrofoil te gebruiken. 

Wat is het voordeel?

Het voordeel is dat het heel makkelijk mee te nemen is. Je komt op het strand pompt de wing op en je kan direct het water op. Voor het oplaten heb je niemand nodig. Het geeft daarnaast nog meer vrijheid dan dat kitesurfen biedt.

Qua veiligheid is het voordeel dat je niet in de war kan raken met je lijnen. 

Je hoeft geen kite te kunnen besturen, de wing heb je direct vast. Door deze directe controle kan je eenvoudiger/veiliger handelen. 

Het is mogelijk om de wing te gebruiken op een sup board.

Nadelen?

Je hebt geen trapeze! Hierdoor komt alle kracht die de wing genereert op je armen. De wing heeft weinig vierkante meters waardoor dit waarschijnlijk wel acceptabel is. 

De wing is alleen te gebruiken in combinatie met een hydrofoil en niet met een twintip. Om een twintip of met een surfboard te varen is meer kracht nodig dan dat de kite wing kan genereren.

Wanneer komt de foil wing naar Nederland?

Deze is al te koop in Nederland, zelfs via bol.com
Waarom zien we deze nog niet of weinig op het water? Waarschijnlijk omdat het nog onbekend is en er nog niet heel veel op de hydrofoil staan.

Wij zijn benieuwd of jij al ervaring hiermee hebt? Je kan je ervaring delen in de comments hieronder. 

 

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.