Bucketlist Mauritius – de perfecte kitesurfbestemming

7 maart 2018

Mauritius wordt door velen als een van de mooiste kitesurfspots in de wereld gezien. Een groot deel van de (promo)videos wordt hier geschoten. Fantastisch natuurlijk maar maar wat maakt Mauritius nu zo uniek? Het eiland biedt mogelijkheden zowel voor beginners als ver gevorderden. Zo zijn zowel een aantal mooie vlakwater spots waar je praktisch overal kan staan als big wave spots bekend van alle gave video’s.

Mauritius is gezegend met een beschermend rif rondom het hele eiland, zodat hier natuurlijke lagunes met vlakwater ontstaan die perfect zijn om kitesurfen te leren maar ook voor wakestyle fanatiekelingen. Ook is het er zelden druk of is er genoeg ruimte om uit te wijken naar een ander deel van de langunes.

Waar datzelfde beschermende koraalrif aan de ene kant de beginners beschermt tegen de golven van de Indische Oceaan, zorgt het aan de andere kant ook voor een perfecte pointbreak waar de beste waveriders in de wereld de ene barrel na de andere kunnen pakken. Wie kan ons dit beter vertellen dan Mitu Monteiro.

Klimaat en wind

Met de passaatwinden die van maart tot aan november toe waaien, is Mauritius een seizoensgebonden bestemming voor wind. In de Mauritiaanse “winter” van juni tot september staat er de beste wind. Die varieert tussen de 18 en 35 knopen. De watertemperatuur is dan zo’n 22 graden waarbij de buitentemperatuur gemiddeld 24 graden is. Een shorty of full wetsuit meenemen kan voor de koukleumen onder ons handig zijn. Het middenseizoen bestaat uit april/mei en oktober/november. Het is dan iets minder windzeker met een wind tussen de 10 en 25 knopen, warmer zowel op land als de watertemperatuur waarbij maximaal een shorty nodig is. In het zomerseizoen van december tot maart staat is er weer wat minder wind, écht warm en wordt de passaatwind vervangen door thermische wind. Een zwembroek, lycra en een flinke lading zonnebrand is dan ook voldoende. 

Voor een compleet overzicht van de windstatistieken zie Windguru Le Morne.

Top 3 kitespots op Mauritius

Le Morne
De nummer 1 plek die op de bucketlist van elke kitesurfer staat. Le Morne staat voor één van de mooiste golven binnen het wavekiten. Vanuit het nabij liggende St Regis resort, zie je – clean rollend van links naar rechts – de golf die bekend staat als de One Eye peel. Vanwege de bekendheid en de vele media-aandacht kan het er druk zijn maar dat is de prijs voor een ticket op de One Eye!

Bel-Ombre
Een enorme lagune aan de zuidkust van Mauritius, gelegen op een paar minuten loopafstand van het hotel The Outrigger en ongeveer 10 minuten vanaf het mooie Shanti Maurice Resort & Spa. Hier vind je een enorme vlakwater spot in diepte variërend van knie- tot borsthoogte met zand als ondergrond. Contstante passaatwinden waaien vanaf de zee en maken de omstandigheden zeer voorspelbaar – ideaal voor het maken van je eerste meters. Experts kunnen door een opening in het rif de volle zee op en zo richting de prachtige rollers die je verderop vindt. Deze wavespot is zelden druk. De lokale kiteschool kan je aanwijzingen geven en ook hulp bieden als er iets misgaat.Prince Maurice
Constance Le Prince Maurice is een perfecte locatie om te leren kitesurfen. Ook hier vind je een ondiepe, ruime lagune met vlakwater. Je vind hier dezelfde passaatwinden als op de overige spots van het eiland. Je hebt hier alle ruimte om te leren kiten. De spot bevindt zich op het terrein van hotel Constance Prince Maurice. Mocht je een luxe verblijf zoeken waar je gezin zich goed kan vermaken en tevens kan zien hoe jij je eerste meters maakt (of een lekker zoutspoeling neemt) dan is dit een aanrader. 

Mocht je op zoek zijn naar een goede reisorganisatie rondom je trip naar Mauritius; check Matoke Tours eens.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.