Geschiedenis: Upwind launch of kiteboarding

24 juli 2013

Een must see voor elke kiteboarder die geïnteresseerd is in een stukje geschiedenis van de sport: Upwind the launch of Kiteboarding. Een dvd in 2005 uitgebracht door Red Bull. Dankzij de producenten nu beschikbaar op YouTube. Dus bekijk hem hier.

Upwind the launch of kiteboarding, neemt je mee terug naar Maui, Hawaï. Daar begonnen de pioniers met een sport die leek op wat we nu kitesurfen noemen. Het waren andere tijden: er waren geen scholen, kites hadden geen depower en konden niet herstarten uit het water. Toch zetten de mannen van eerste uur keihard door. Ze hadden snel in de gaten dat je aan een vlieger gigantische sprongen kon maken. ’s Nachts werkten ze aan hun eigen materiaal om overdag op het water te kunnen staan. Eerst met waterski’s aan hun voeten, maar al snel kregen ze in de gaten dat je met een board veel sneller upwind kon gaan.

In de video komen alle locals van Kitebeach Maui aan het woord. Namen als Lou Wainman, Robby Naish, Pete Cabrinha vertellen je hoe zij begonnen met kitesurfen. Bruno Legaignoux, een Fransman, begon al rond 1980 met het ontwikkelen van de eerste opblaasbare vliegers. Hij wordt gezien als de grondlegger van de moderne kites en komt aan het woord. Ook zie je een jonge Ruben Lenten en Susi Mai die Red Bull’s King of the Air wedstrijd winnen.

upwind launch of a sport dvd cover

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.