5 iPhone apps voor kitesurfers

24 juli 2010

5-iphone-apps

Er komen steeds meer apps beschikbaar op de iPhone die voor kiteboarders erg handig zijn. Deze applicaties kunnen je helpen altijd op de juiste tijd op de juiste plaats te zijn. Je hoeft dus geen sessie meer te missen. Hier een overzichtje van vijf apps die kitesurfers op hun iPhone moeten hebben. Ze hebben allemaal te maken met weer en wind. Andere watersporters zoals windsurfers, golfsurfers, zeilers etc. kunnen er dus ook hun voordeel mee doen.

1. Windfinder iPhone application

windfinder appWaarschijnlijk gebruik je windfinder thuis om de voorspellingen te bekijken. Dit kan nu ook onderweg. Windfinder brengt wind, golven, voorspellingen en actuele waarnemingen allemaal naar de iPhone. Dit doen ze voor 3000 spots wereldwijd. Je homespot zit er dus altijd tussen, evenals je vakantiebestemming. Voor spots met weerstation hebben ze ook de weerrapporten beschikbaar. Je kunt je favoriete spots in een lijst zetten en altijd op de hoogte blijven van de voorspelling. Dit doen ze bovendien in een erg fijne interface die overzichtelijk is. Daarom is windfinder echt een applicatie die je moet hebben.

Windfinder is beschikbaar in een gratis versie en een Windfinder Pro versie (€1,59). Het enige verschil zijn de kleine advertenties die verschijnen in de gratis versie.

Download Windfinder iPhone application

[ad#post]

windguru app2. Windguru voor iPhone

Een zelfde soort app als windfinder is WindGuru. Ook zij brengen de weer en windvoorspellingen duidelijk en overzicht zoals ze dat ook doen op hun website. De app is direct afgeleid van de website en laadt deze data in. Ideaal voor degene die gewend zijn thuis al WindGuru gebruiken. Helemaal goed als je een account hebt op WindGuru Pro die de voorspellingen vaker update. Ook in de app kun je je accountgegevens invoeren en zo de laatste weersverwachting op de voet volgen.

WindGuru is gratis beschikbaar.

Download WindGuru

3. WindAlert voor iPhone

windalert appGeen tijd om elke dag de wind en de voorspellingen te checken? WindAlert verteld je wanneer het waait! Maak je eigen alerts aan voor jouw spots, met de windrichting en minimale windsnelheid die je nodig hebt om te gaan kiten. Via een pushberichtje laat deze app je weten wanneer je het water op moet. Dit kan alleen voor de spots die een weerstation hebben die de actuele waarneming doorgeeft, maar dat zijn er heel wat in Nederland. De waarnemingen zijn ook beschikbaar op een kaart zoals ook bij vliegerweer.nl.

WindAlert is gratis beschikbaar.

Download WindAlert voor iPhone

windspeed app4. Wind Speed

Je staat al op het strand en je wilt weten hoe hard het nou eigenlijk waait? Wind Speed vervangt de dure windmeter, beter bekend als de anemometer. Wind Speed meet de windsnelheid aan de ruis in de microfoon. Zelf vinden ze dit verrassend accuraat werken. Sommige ervaringen zijn helaas beduidend minder. Wel veel goedkoper dan een echte windmeter.

Wind Speed kost €0,79.

Download Wind Speed
buienradar app
5. Buienradar voor iPhone

Ook buienradar is tegenwoordig beschikbaar op de iPhone. Als je twijfelt of het veilig is het water op te gaan kun je met deze app zekerheid krijgen over buien in een geanimeerd beeld. Bekijk Nederland, Europa, of zoom in op je huidige gps locatie. Ook de neerslagvoorspelling voor de komende dagen heb je bij de hand.

Buienradar is gratis beschikbaar voor de iPhone.

Download Buienradar voor iPhone

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.