Regenseizoenen in beeld

15 oktober 2014

In Nederland regent het in alle seizoenen. Dat geeft niet, we hebben namelijk ook wind in alle seizoenen. Kitesurfen in de regen is niet erg, nat ben je toch al. Ook je kite zal er niet minder om vliegen.

Wanneer je een trip gaat plannen naar het buitenland, kijk je uiteraard goed naar de windvoorspellingen. De maandelijkse statistieken voor de kitespot op je bestemming kun je goed controleren via bijvoorbeeld Windfinder.com. Voor een trip naar meer exotische bestemmingen is het ook belangrijke om de regenseizoenen in de gaten te houden. Wanneer op je vakantiebestemming een regenseizoen aan de gang is, betekend dat vaak dat geen wind. Ook gaat regen vaak gepaard met vlagerige, onstabiele wind. Windgaten of windrukken maken het gevaarlijk.

Regenseizoenen

De makers van regenseizoenen.nl hebben statistieken verzameld en inzichtelijk gemaakt. De onderstaande kaarten geven een overzicht van de regenseizoenen per werelddeel. Binnen deze overzichten zijn meer dan 12000 afbeeldingen samengevoegd, hierbij is data gebruikt van het Climate Prediction Center GIS Portal. Deze data is gebaseerd op 30 jaar neerslag. Elke kaart heeft een slider waarmee je
van week tot week kunnen zien hoe intens de neerslag is.

Op onderstaande kaart van Midden Amerika kun je bijvoorbeeld goed zien dat in Cumbuco, Braziliƫ het regenseizoen aan is van januari tot en met juli. Het windseizoen duurt daar dan ook van augustus tot en met december. Even rekening mee houden dus.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.