Kitesurf Engeland: de 5 beste kite spots in de UK

14 juli 2014

Island of Tiree, Hebrides

In Engeland hebben ze overal water en ongeveer hetzelfde klimaat als wij in Nederland: wind in alle seizoenen. Daarmee is Engeland niet een hele exotische plek om een kitesurf trip naar toe te plannen. Maar het is dichtbij en dus niet duur. Met een uurtje ben je met de Eurostar of met het vliegtuig in Londen. Ook de boot naar Dover is een ideale optie, aan vervoer dus geen gebrek. De Engelse kustlijn biedt erg veel goede kitesurf spots, een paar bekende noemen we hier. Heb je aanvullingen? Laat het ons weten in de comments.

1. Gwithian Beach, St Ives Bay Cornwall

Tussen juni en september staat hier een sterke wind die een stevige stroming veroorzaakt. Tussen de 2 getijden door kan je hier best uit blijven. Als beginner start je het best bij Ocean High in Marizon.

2. Island of Tiree, Hebrides

Dit rustige eiland ligt aan de westkust van Schotland. Dit vlakke eiland heeft opties voor zowel beginners als professionals door haar overvloed aan stranden. Enkel tijdens de winter zijn de stromingen te sterk en blijf je er beter weg. Je kan de ferry nemen vanuit Oban op het vasteland.

3.The Ray, Southend-on-Sea, Essex

Op een uurtje rijden van Londen is The Ray een paradijs voor beginnende kitesurfers die niet bang zijn van snelheid. Bij laagtij zijn de omstandigheden het best en kan je minstens 4 uur surfen op een rustige stroming.

Rhosneigr, Anglesey

4. Rhosneigr, Anglesey

Dit eilandje in het zuidwesten van Anglesey is erg authentiek en heeft 2 baaien waarvan er eentje ideaal is om te gaan surfen. Kijk wel uit voor de sterke stroming aan de zuidkant van het strand.

5. Weymouth Harbour, Dorset

The Weymouth and Portland Kite Surfing Club is de oudste club in Engeland met 1 van ’s werelds beste trainers. Het ondiepe water, de zanderige ondergrond en de ideale weersomstandigheden lokken elk jaar veel kite surfers naar dit plekje.

Bronnen:
Kitesurfinguk
Zoover Engeland

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.