Complete kitesurf reisgids

13 december 2010

regio-overzicht

Een compleet overzicht van de mooiste kite- en windsurfspots over de hele wereld. Uitgebreide informatie over wind, weer en golfhoogte. Samengevat in een handig boek met prachtige afbeeldingen. Dit kan allemaal in: “The Kite and Windsurfing Guide” van stoked publications. Zet dit boek maar op je verlanglijst voor aanstaande kerst. Want dit is de ultieme tool om je volgende trip te plannen.

wind-info-zuid-amerikaStoked publications heeft 2 varianten van The Kite and Windsurfing Guide, namelijk een editie voor Europa en een editie voor de wereld. Het doel van de gids is om kitesurfers te voorzien van informatie over spots waar ook ter wereld. De info die je kunt vinden in de boeken is onder andere:

  • Gedetailleerde kaarten van de regio, inclusief foto’s van de spots.
  • Uitgebreide uitleg over het weer en wind gedurende het jaar, zodat je weet wat de beste tijd is om naar een locatie te reizen.
  • Informatie over golfhoogte en de invloeden van de weer en wind en getijden hierop.
  • Per regio is reisinformatie opgenomen zodat je weet wat nodig is voor een succesvolle trip.
  • De lokale: shops, scholen, autoverhuurders, restaurants, accommodaties etc.

Je mag er vanuit gaan dat de informatie in de gidsen klopt, aangezien er vele locals aan de boeken hebben meegewerkt. Soms wordt deze gids dan ook “de bijbel” genoemd.

Europe
De Europe edition beschrijft 15 landen met 1600 spots in Europa. Aan het 400 pagina’s tellende boek is meer dan 3 jaar werkt en bevat 1000 foto’s. Landen die aan bod komen zijn: Ierland, Groot-Brittannië, Zweden, Polen, Denemarken, Duitsland, Nederland, België, Frankrijk (incl. Corsica), Spanje, (incl. Balearics), Portugal, Italië (incl. Sardinië & Sicilië), Griekenland & de Griekse Eilanden, Turkije, Marokko en de Canarische Eilanden.

regio-info

The World
De wereld editie beschrijft 100 regio’s op 9 continenten. 1200 fantastische spots zijn opgenomen op 320 pagina’s. Aan de gids hebben verschillende pro kitesurfers een bijdrage geleverd. De regionen zijn ingedeeld in Europa, Afrika, Indische Oceaan, Oost-Azië, Australië, Eilanden in de Pacifik, Noord-Amerika, Midden-Amerika & De Caraïben en Zuid-Amerika.

Naast de papieren versie zijn de gidsen ook als ebook verkrijgbaar voor de iPad. Daar kun je de delen per land, regio, of gehele gids aanschaffen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.