Surf sessies loggen

5 november 2010

session-log-surf

Wat voor windsurfers en golfsurfers al veel langer wordt gedaan, is voor kitesurfers pas in 2010 goed ontwikkeld. Sessies loggen! Het idee is dat je een klein verslagje bijhoudt van je de sessies die je hebt gevaren. Anno 2010 doen we dat niet in een dagboek, maar op internet. Er komen steeds meer websites online waar je jouw gegevens kunt bewaren.

Wat is sessie loggen?
Sessie loggen betekend dat je een dagboek bijhoudt over je kiteboardsessie. Geen geschreven verhaal, maar een overzicht van belangrijke punten. Zo houd je bijvoorbeeld de volgende dingen bij.

  • De spot waar je hebt gevaren
  • De windkracht en windrichting
  • Het weer type
  • Welke kite en board je hebt gebruikt
  • Het aantal uren dat je hebt gevaren
  • Korte omschrijving van je sessie
  • Een cijfer of aantal sterren dat je de sessie geeft

Waarom sessies loggen?
Sessie loggen is leuk omdat je na verloop van tijd een aantal interessante statistieken kunt bijhouden. Zo zie je je totaal aantal vaaruren, of het aantal vaaruren per seizoen. Heb je dit jaar meer gevaren dan vorig jaar? Ook zie je welke kite en board je het meest gebruikt hebt. Op welke spot je meestal staat en met welke windsnelheid. Het leukste is misschien nog wel dat je jouw statistieken kunt vergelijken met die van je vrienden.

Hoe werkt het.
Ga naar een website waar je sessies kunt loggen. Kitedays was één van de eerste sites in Nederland die het sessie bloggen mogelijk maakte. Inmiddels kwam daar Kitesessions (Engels) bij, maar ook  grote kitesurf communities als Kitehigh en Hanglos hebben de functies opgenomen.

Meldt je aan bij één van deze websites en begin met loggen. Je selecteert je materiaal en kunt direct de gegevens van je laatste sessies gaan opslaan.

Kun je niet tussen de sites kiezen? Kies dan de site waar de meeste van je vrienden hun sessies bijhouden. Of kies het voordeel van de grote communities, daar heb je misschien al een account lopen en je bezoekt de site toch al voor nieuws of het forum. Een aanrader is de nieuwe log feature van Hanglos. Deze heeft een zeer mooie interface én de mogelijk om je sessies meteen te delen via social media als twitter en facebook.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.