Deelbare Splitboards besparen geld

2 oktober 2013

splitboard kiteboards

Onder de doe-het-zelfvers zijn ze al langer populair: de deelbare split kiteboards. Kiteboards die in het centrum uit elkaar te halen zijn. Twee halve kiteboards kun je natuurlijk een stuk makkelijker meenemen dan één hele.

De ruimtebesparing is de reden dat er vraag is naar deze boards. Vliegmaatschappijen vragen maar al te graag veel extra geld voor boards die niet in de koffer passen. Omdat een splitboard wel in de koffer past, bespaar je hiermee op je vliegreis al gauw enkele honderden euro’s. In combinatie met een strutloze kite reis je helemaal compact.

Nadat zelfbouwers van kiteboards een aantal prima te varen boards wisten te produceren, gaan nu ook de grotere merken met het idee aan de slag. Flyboards brengt dit jaar een split-variant van hun Radical4 (freestyle) en Flydoor4 (lightwind) op de markt.

flysplit splitboard

Nobile gaat nog een stap verder. Naast hun deelbare NHP freestyle board en Flying Carpet voor de dagen met minder wind, brengen ze als eerste een directional op de markt. Deze deelbare Infinty voor in de golven is er in de maten 5’7 en 6’1. We betwijfelen of dit board niet alsnog naar de odd size bagage moet.

Natuurlijk beweren deze merken dat hun deelbare twintips niet inleveren op eigenschappen als flex en pop. We raden je aan dit vooral zelf uit te gaan proberen.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.