Straps en pads ontwikkelingen

13 februari 2011

kite-strap-pads

Wie de strap past trekke hem aan! Een comfortabel setje straps en pads is belangrijk tijdens het kitesurfen. Een vervelend probleem is dat je voeten uit de voetbanden kunnen schieten. Tijdens crashes kan dit behoorlijke blessures aan de enkels en knieën veroorzaken, zeker wanneer er  één voet uit de strap schiet. Om dit te voorkomen moet je een setje uitzoeken waar je voet goed door ingesloten wordt. Omdat er zeer veel merken met verschillende pads en straps op de markt komen, is het advies passen! Net zoals bij schoenen dus.

Ontwikkelingen

In 2011 zie je steeds meer verstelbare varianten pads en straps op de markt komen. Ook zijn er setjes voor specifieke doelgroepen bijgekomen. We gaan een paar modellen specifieker bekijken.

Liquid Force 2011

liquid-force-2011

De Liquid Force Luxury is al jaren op de markt en is één van de meest verkochte sets vanwege hun comfort en pasvorm.  In 2011 gaat Liquid Force verder. Er zijn setjes speciaal voor vrouwen (Bliss, smalle voet) en kinderen (Grom, kleine maat). De Comp is het topmodel in de lijn. Deze lichtgewicht set is aan alle kanten verstelbaar. De grip onder de tenen is verstelbaar naar de lengte van de voet. De straps zijn in de breedte verstelbaar voor smalle of brede voeten en ook is de strap in hoogte verstelbaar met een draaibaar systeem.

North 2011north-2011-pads

De pads en straps van North Kiteboarding zijn  vrijwel hetzelfde gebleven. Verstelbaarheid komt alleen door klittenband in de straps, maar toch sluiten ze erg goed aan. Opvallend is dat je zelf de hardheid van de pads kunt aanpassen met de bijgeleverde units. De demping van de pads is hiermee instelbaar van zacht, medium tot hard.

Cabrinha 2011

cabrinha-pads

Cabrinha heeft hun topmodel, de Sync binding, in 2011 vereenvoudigd tot een vetersysteem met simpele strik. De straps en pads zijn geïntegreerd tot één systeem, waarbij de strap vrij lang is vergeleken met andere merken. Volgens Cabrinha zorgt dit voor betere omsluiting van de voet. Samen met de veters moet dit ervoor zorgen dat je nooit meer uit de strap schiet. Verder heeft de Sync binding een slim systeem, waarbij de hoek van de pads makkelijk zijn in te stellen tussen de 0 en 12 graden.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.