Warme neopreen accessoires voor de winter

8 december 2010

warm_winter_neoprene

De korte dagen van de Nederlandse winters zijn lang voor kitesurfers. Vaak te koud om het water op te gaan is het verlangen naar de zomer. Een goede optie is om te overwinteren in het buitenland. Toch duren die reizen meestal kort en de winter lang. De oplossing is om je warm aan te kleden en de kou te trotseren in Nederland.

Een warm wetsuit of een drysuit / droogpak is een goede basis om bij lage temperaturen toch het water op te gaan. Daarnaast is het erg belangrijk om handen, voeten en hoofd warm te houden. Via deze ledematen verlies je snel en veel warmte. Met deze winterse neopreen accessoires kom je letterlijk goed beslagen ten ijs.

1. Boots.
Veel verschillende merken hebben warme laarzen in hun assortiment. Kijk naar boots van 5 of 6 millimeter dik neopreen, die je voeten tot in ijswater warm houden tijdens het kitesurfen.

2. Gloves
De handen zijn het moeilijkste warm te houden op het water. Kitesurf handschoenen zie je veel van 2mm dikte. 3mm of dikker is aan te raden om pijnlijke vingers door de kou te voorkomen.

3. Underwear
Ook bij het kitesurfen is het slim om je te kleden in laagjes. Een echte aanrader is een hooded thermo shirt. Dit is een shirt van neopreen tussen de 1 en 2 mm dik. Deze is dun en past makkelijk onder je wetsuit. Bijkomend voordeel is de capuchon die er uit één stuk aan vast zit. Deze houd je hoofd warm en voorkomt dat er koud water je nek in kan komen. Van deze thermo neopreen onderkleding zijn meer varianten en houden je zeker warm.

4. Overwear
Een windstopper of spraytop over je wetsuit voorkomt dat je erg nat wordt en daardoor afkoelt door de wind. Een extra laagje om je warm te houden.

Meer advies om warm te blijven:

  • Houd je sessies van korte duur. Zorg dat je van het water bent voor je het echt koud gaat krijgen.
  • Kleed je thuis om. Half naakt op de parkeerplaats staan is in de winter geen pretje.
  • Bepaal voor jezelf wat té koud is. 0 graden Celsius of kouder is echt niet meer veilig om het water op te gaan.
Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.