Bagage tips voor je kitegear

24 februari 2013

kitesurf bagage tips

Kitesurfen in Griekenland, op de Canarische Eilanden of in Zuid-Afrika. Menig kitesurfer droomt van een goede zonvakantie met goede wind en een fijn strand. Maar echt goedkoop is het niet meer aangezien de tarieven voor niet-standaard bagage steeds duurder worden. Je kan wel zoeken naar goedkope vliegtickets, maar wanneer je dan de hoofdprijs betaald om je kitesurf-uitrusting mee te nemen, bespaar je alsnog niets. Ook je board dien je goed te beschermen onderweg, aangezien er flink gegooid en gesmeten wordt. Daarom de tips voor het meenemen van je kite in het vliegtuig.

Speciale bagage tarieven

Het is geen probleem om je eigen sportuitrusting mee te nemen op vakantie. Helaas, moet je er steeds vaker extra voor betalen. De regel is dat als je uitrusting korter is dan 107 cm (42 inch) je deze als een standaard bagagestuk kunt zien. Alles wat groter is dan 107 cm (je kitebag dus) betekent het betalen van een speciaal tarief. De bedragen lopen op van €55,- tot zelfs €300,-. Vooraf informeren is dus een must en kan je per vliegtuigmaatschappij heel wat geld besparen.

Ook een tip: bij sommige vliegtuigmaatschappijen moet je van tevoren reserveren als je bagage meeneemt boven de 107 cm en 23 kilo. Alle informatie hierover vind je op de website van de desbetreffende vliegtuigmaatschappij.

Bescherm je bagage

Er wordt flink gegooid met je bagage op het vliegveld. Zaak is om je kite voldoende te beschermen voor de reis. Sluit daarnaast een goede reisverzekering af, mocht er toch iets mis gaan. Zo kun je je board en vliegers berschermen:

Een goede tip is om de vinnen van je boord af te schroeven. Wikkel vervolgens handdoeken rondom je board. Zo weet je zeker dat je gear beschermt is tegen eventuele stoten. Vervolgens kan je je board meenemen in je kitebag: een verstevigde tas waarvan de kleinste al plaats biedt aan één board en twee kites. Een aanrader is bijvoorbeeld de Gearbox van Mystic, aangezien hier ook bescherming zit aan de onderkant. Ook Prolimit heeft een aantal goede modellen op de markt.

Tenslotte: om kosten te besparen, neem je je kleding mee in je handbagage. Je kitebag is al snel te zwaar waardoor extra betalen bijna onvermijdelijk is. Een klein, handzaam koffertje is geldig als handbagage en is bovendien precies groot genoeg voor je kleding.

Heb jij ook tips voor het meenemen van je kite in het vliegtuig? Of ken jij vliegtuigmaatschappijen die weinig tot geen kosten berekenen voor speciale bagage? Laat het hieronder weten.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.